Størrelsesguide sykkelhjelm

Hos Sykkelhjelm.no kan du kjøpe sykkelhjelmer med perfekt passform og med sikkerhet i høysetet, enten du skal kjøpe ny sykkelhjelm til et barn, deg selv eller en venn. Vi selger kun CE EN 1078-godkjente sykkelhjelmer.

Sykkelhjelmen må ha riktig størrelse og sitte korrekt på hodet, ellers vil den ikke beskytte optimalt. Husk alltid at sykkelhjelmen skal dekke panne, bakhode og tinninger, og den skal være plassert vannrett på hodet. Den skal også sitte så fast at den ikke kan skli rundt på hodet. Når en sykkelhjelm får et hardt slag skal den byttes ut, for da har den gitt sin beskyttelse og kan ikke gjøre det samme en gang til.

Av sikkerhets- og bekvemmelighetsmessige årsaker er det viktig at du har en sykkelhjelm som passer perfekt til hodet ditt.
  • 0-3 år: 44-52 cm

  • 2-7 år: 46-57 cm

  • 5-12 år: 52-60 cm

  • 12-80+ år 52-65 cm


Under er en guide som viser til hvordan du finner den sykkelhjelm størrelse som passer nettopp deg.

 

 

MÅL HODEDET DITT SYKKELHJELM

Mål omkretsen av hodet ditt med et målebånd. Du skal måle fra litt over øret, henover midten av pannen ca. 2,5 cm over øyenbrynene.

Det er lurt å ta flere mål, så du er sikker på å finne korrekt mål. Om du ikke har et målebånd tilgjengelig kan du bruke en snor, som du etterpå måler med en lineal. En god tommelfingerregel er å velge den store størrelsen, hvis hodemålet ditt passer i flere størrelseskategorier.

 

HVORDAN SKAL SYKKELHJEMEN MIN SITTE?

Forkanten av sykkelhjelmen din skal flukte med øyenbrynene dine. Sykkelhjelmen din skal sitte såpass stramt at pannen din rynker lite grann når du beveger hjelmen frem og tilbake. Vær oppmerksom på å stramme stroppene slike at hjelmen sitter tett inntil hagen. Det er naturligvis viktig å ikke stramme stroppene alt for mye.

 

Det er viktig at sykkelhjelmen ikke sitter skjevt eller bak i nakken.